Om oss
DORITOS är inte bara ett chips. Det är bränsle för förändring - våra smaker väcker äventyrslust och inspirerar till handling. Med varje crunch strävar vi efter att stödja dem som är BOLD och vågar vara sig själva. Är du redo att prova?
Vår historia
När Hernan Cortez erövrade Mexiko 1521 var det värdefulla bytet mer än bara aztekiskt guld. Han såg aztekerna njuta av ett välsmakande snacks- tortilla! Cortez tog med sig detta snacks från sin resa och introducerade det för resten av världen (vilket vi naturligtvis fortfarande är tacksamma för!).
Den första reklamfilmen
Många år senare, 1966, introducerade Frito-Lay tortillachips på den amerikanska marknaden under namnet Doritos. Namnet "Doritos" har den vackra spanska betydelsen "små guldbitar". I den första TV-reklamen presenteras de triangulära chipsen som "ett svängigt, latinskt mellanmål".
Varumärket
Sverige överraskades först många år senare (1996 för att vara exakt) av denna nya, oöverträffade smaksensation. Den triangulära formen i kombination med det unika receptet med nyrostad majs marknadfördes i två smaker: Nacho Cheese och U.S. Original. Tortillachipet är naturligtvis oemotståndligt för Sverige. Sortimentet är nu också ganska omfattande! Upptäck din favoritsmak nu.
Från majs till Doritos
Hur gör Doritos egentligen dina favorit tortillachips? Naturligtvis börjar vi med majsen på åkern. Efter skörden väljer vi ut den bästa majsen, varefter den kokas, blötläggs, tvättas och mals till en deg. Denna läckra majsdeg knådas och rullas till långa, tunna remsor från vilka de unika Doritos-trianglarna skärs ut. Det krävs lite blod, svett och tårar, men det är värt det. Nu kommer den viktigaste delen! Chipsen rostas och friteras sedan i solrosolja. Den läckra intensiva Doritos-smaken tillsätts i en roterande trumma. Endast Doritos med maximal krispighet och explosiv smak passerar den sista kvalitetskontrollen, varpå de vägs och förpackas i de välkända färgglada påsarna.